# You collect a total of $75 in donations from three people. The three donations are in the ratio 4 to 4 to 7. How much is each

###### Question:

## Answers

Each smaller donation was for $20 The largest donation was $15 greater than the smaller donation. First, determine the size of each donation. Since they are in a ratio of 4:4:7, it's easiest to add the ratios together (4+4+7) = 15. Then divide the total donation by that sum (75/15) = 5. Finally, multiply 5 by each of the ratios. 5 * 4 = 20, 5 * 4 = 20, and 5 * 7 = 35 So the 2 smaller donations were $20 each, and the largest donation was for $35. The largest donation was $35 - $20 = $15 larger than one of the smaller donations.

75 in donations...ratio of 4:4:7added (4+4+7) = 15

4/15(75) = 300/15 = 20 <==

4/15(75) = 300/15 = 20 <==

7/15(75) = 525/15 = 35 <==

the smaller donation is $ 20

the larger donation is $ 15 greater then the smaller donation

Step-by-step explanation:

Since the ratio is 4x:4x:7x, if we add all those numbers up we get 15. Then we do 75/15 to get what x equals. So we get 5. So x equals 5. Following the rules of multiplication, you do 4(5):4(5):7(5), and simplifying that further, you get 20:20:35. If we add all those values up, we should get 75, and we do!

If you're wondering why I did 4x:4x:7x instead of 4:4:7, it's because a ratio is just a...well ratio? It's easier to visualize if you put a variable because the variable could be anything, and you would have to multiply all the given values to get the same proportions. In summery, I did it so it was easier to visualize

The ratio given are: 4 + 4 + 7=15, therefore each share of the donation is proportional to:

4/15 X 75=20, and 7/15 X $75=35, so we:

20:$35 Donations in proportion to the ratios given.

Step-by-step explanation:

Each smaller donation was for $20 The largest donation was $15 greater than the smaller donation. First, determine the size of each donation. Since they are in a ratio of 4:4:7, it's easiest to add the ratios together (4+4+7) = 15. Then divide the total donation by that sum (75/15) = 5. Finally, multiply 5 by each of the ratios. 5 * 4 = 20, 5 * 4 = 20, and 5 * 7 = 35 So the 2 smaller donations were $20 each, and the largest donation was for $35. The largest donation was $35 - $20 = $15 larger than one of the smaller donations.