# Find the markup and the selling price of the following item. round answers to the nearest cent. a chemistry

###### Question:

## Answers

In order to compute the markup, compute the percentage like this:

[tex]38.50\times0. 32=12,32[/tex]

The markup is then $12,32.

The selling price is the sum of the cost and the markup:

[tex]38.50+12,32=50,82[/tex]

The mark up amount on suit is $60 and the selling price of suit is $180.

Step-by-step explanation:

Given: The cost price of the suit = $120

The mark up percent on suit = 50 %

Therefore, the mark up amount = 50% of $120

⇒ The mark up amount =[tex]0.5\times120=\$60[/tex]

The mark up amount =$60

Now, the selling price of suit = Cost price +Mark up

The selling price of suit =$120+$60=$180

The markup price of the item is 1560 cents and the selling price of the skateboard is 5460 cents .

Step-by-step explanation:

As given

A skateboard costing $39.00 marked up 40% on cost.

40% is written in the decimal form .

[tex]= \frac{40}{100}[/tex]

= 0.40

Markup price = 0.40 × Cost of the skateboard

= 0.40 × 39

= $15.6

As

1 dollar = 100 cents

Now convert 15.6 dollars into cents .

$15.6 = 15.6 × 100 cents

= 1560 cents

Thus markup price is 1560 cents .

Selling price of the items = Original cost of the skateboard + Markup price

= $39 + $15.6

= $ 54.6

As

1 dollar = 100 cents

Now convert 54.6 dollars into cents .

$54.6 = 54.6 × 100 cents

= 5460 cents

Thus selling price of the skateboard is 5460 cents .

Therefore the markup price of the item is 1560 cents and the selling price of the skateboard is 5460 cents .

Hence,

Selling price (S)= $ 105

Markup price (M)=$ 30

Step-by-step explanation:

We have to find the markup and the selling price of the following item.

A typewriter costing $75.00 marked up 40% on cost.

i.e. cost price of typewriter=$ 75

Markup percent =40%.

i.e the markup is on the cost price.

Hence, the markup price is:

40% of cost price.

[tex]=\dfrac{40}{100}\times 75\\\\=30[/tex]

Hence, the markup price(M) is=$ 30.

Also selling price(S)= cost price+ Markup price

=75+30

=$ 105

Hence, the selling price(S) of the item is: $ 105

Hence,

Selling price (S)= $ 105

Markup price (M)=$ 30

Answer

Find out the markup and the selling price of the item.

To prove

As given

suit costing $120.00 marked up 50% on cost.

50% is written in the decimal form

[tex]= \frac{50}{100}[/tex]

= 0.50

Markup price (M) = 0.50 × 120.00

= 0.50 × 120

= $60

As 1 dollar = 100 cent

Markup price in cent (M) = 60 × 100

= 6000 cent

Selling price (S) = Suit price + Markup price

= 120 + 60

= $180

Selling price in cent = 180 × 100

= 18000 cent

Therefore the markup price (M) is 6000 cent and the selling price is 18000 cent .

Answer

Find out the markup and the selling price of the item.

To prove

As given

suit costing $120.00 marked up 50% on cost.

50% is written in the decimal form

[tex]= \frac{50}{100}[/tex]

= 0.50

Markup price (M) = 0.50 × 120.00

= 0.50 × 120

= $60

As 1 dollar = 100 cent

Markup price in cent (M) = 60 × 100

= 6000 cent

Selling price (S) = Suit price + Markup price

= 120 + 60

= $180

Selling price in cent = 180 × 100

= 18000 cent

Therefore the markup price (M) is 6000 cent and the selling price is 18000 cent .

Let x be marked up price. We have been given that a chemistry set costing $27.50, marked up 32% on cost.

[tex]x=27.50\times\frac{32}{100}[/tex]

[tex]x=27.50\times.32[/tex]

[tex]x=8.8[/tex]

Therefore, mark up price is $8.80.

Since we know that selling price of any item equals the sum of cost and mark-up price of the item.

Let us find selling price of our chemistry set.

[tex]\text{Selling price of chemistry set}=27.50+8.8[/tex]

[tex]\text{Selling price of chemistry set}=36.30[/tex]

Therefore, the selling price of the chemistry set is $ 36.30.

M = 30 and S = 105.00

Step-by-step explanation:

The cost of a typewriter = $75.00

Marked up on cost (M)= 40%

We will find out marked up (M) = [tex]\frac{40}{100}[/tex] × 75

= 0.40 × 75

M = 30

Now we will find out Selling price by adding cost of typewriter and marked up cost.

75.00 + 30 = 105

S = $105.00

Therefore,

M = 30 and S = 105.00

Mark up: $15.6 (option b)

Selling Price: $54.6 (option b)

Step-by-step explanation:

Hi, to answer this question we have to analyze the information given:

A skateboard costing $39.00 marked up 40% on cost.

To calculate the markup we have to multiply the skateboard cost (39) by the percentage in decimal form (40/100= 0.4)

39 x 0.4 =15.6

Mark up: $15.6 (option b)

For the selling price we have to sum the cost and the markup:

15.6 + 39 = 54.6

Selling Price: $54.6 (option b)

Feel free to ask for more if needed or if you did not understand something.

The relationship between markup and cost is given in the problem statement.

markup = 0.32 × cost = 0.32 × $27.50 = $8.80

Selling price is the sum of cost and markup.

selling price = cost + markup = $27.50 + 8.80 = $36.30