# Bill and amy want to ride their bikes from their neighborhood to school which is 14.4 kilometers away.

###### Question:

be sure to show all necessary metric conversion

## Answers

2 m/s

Explanation:

The distance to school is 14.4 kilometers which are equal to 14400 meters.

Amy takes 40 minutes which are equal to 40 × 60 = 2400 seconds to arrive at school.

Bill takes 40 + 20 = 60 minutes which are equal to 60 × 60 = 3600 seconds to arrive at school.

Amy’s average speed = distance (m) / time (s)

Amy’s average speed = 14400 m / 2400 s = 6 m/s

Bill’s average speed = 14400 m / 3600 s = 4 m/s

How much faster (in meters/second) is Amy’s average speed for the entire trip?

Amy’s average speed - Bill’s average speed = 6 m/s - 4 m/s = 2 m/s

Learn more about:

average speed

#learnwithBrainly

14.4km=14400m

Amy=14400/40=360m/min

Bill=14400/60=240m/min Subtract Bill's average time from Amy's

360-240=120m/min Now multiply by 60 to get it in seconds.

7200m/sec faster than Bill

First you must calculate the speed of Amy and speed of Bill.

[tex]</p<pd=14.4km=14400m \\</p<pt_a=40min=2400sec \\</p<pt_b=20min=1200sec \\</p<ps_a=\frac{d}{t_a}=\frac{14400m}{2400sec}=\boxed{6\frac{m}{sec}} \\</p<ps_b=\frac{d}{t_b}=\frac{14400m}{1200sec}=\boxed{12\frac{m}{sec}} \\</p<p[/tex]

Now calculate the difference between Bill's speed and Amy's speed.

[tex]</p<p\Delta{s}=s_b-s_a=12\frac{m}{sec}-6\frac{m}{sec}=\boxed{6\frac{m}{sec}}</p<p[/tex]

Amy's average speed is not faster. Bill's average speed is faster than Amy's by 6 m/sec.

Hope this helps.

r3t40

About maybe 13% more faster than bill

Bill and Amy travel the same distance from home to school of 14.4 kilometers. Amy takes 40 minutes of time to arrive to school which means she has a rate of 14.4 km /40 minutes or 6 meters/ second. Bill takes a total 60 minutes to arrive to school. Hence Bill's rate is equal to 14.4 km/60 minutes or 4 meters/ second.Amy's is 2 m/s faster than Bill's speed, then.

First we should convert 14.4 km into meters using the conversion factor 1km = 1000m; thus, 14.4 km = 14,400 m. Next, we should convert all minutes into seconds using the conversion factor 1 min = 60 seconds; thus, 40 mins = 2400 seconds while 20 minutes = 1200 seconds.

Speed = distance over time

Amy's speed = 14400 m / 2400 sec = 6m/s

Bill's time is 1200 sec + Amy's which is 2400 sec

Bill's speed = 14400m / 3600 sec = 4 m/s

Therefore, Amy is faster than Bill with 2 m/s difference.

So distance is 14.4 km=14400m

the speed of Amy is 14400/40=360m/min

Bill spend 40+20=60min to arrive at school so his spped is 14400/60=240m/min

the difference between speeds is 360-240=120m/min

Amy faster on 120m/min